M

Material – en liten guide

Vi på Mediagården jobbar aktivt med att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Här beskriver vi de material vi i huvudsak använder och rekomenderar våra kunder för en mer hållbara framtid.

Re-board och X-board – Papperskomposit

Papperskomposit är ett fantastiskt material som både är lätt, starkt och 100% återvinningsbart. På materialet går det att trycka i stort sett vad som helst och det går även att skapa unika och komplicerade konstruktioner för olika behov. Vi använder det dagligen till butiksmaterial, inredningar, mässor och utställningar. Papperskompositskivorna finns i olika tjocklekar och i olika grundutförande färger.

Att använda papperskomposit i vår huvudsakliga produktion är en självklarhet för oss och många andra företag som vill ligga i framkant när det gäller att ta vara på våra resurser.

Papperskomposit är tillverkat av både återvunnet pappersmaterial och träfiber som blir över vid papperstillverkning.

Plastkomposit

Många av de olika typerna av plastkomposit är mycket lätta och passar således utmärkt till skyltproduktioner och en del fungerar både för inomhus-och utomhusbruk. Finns i en mängd olika tjocklekar och kvalitéer.

Aluminiumkomposit

Ett material som vi gärna rekomenderar och använder till produktdisplayer, skyltar och butiksinredning. Aluminiumkomposit har en kärna av polyeten och ett ytskikt av polyuretanlackad aluminium vilket gör den lätt, styv och mycket hållbar.

Övriga material

Vi kombinerar ofta våra produktioner med olika material och vi tillhandahåller de flesta material för en modern och hållbar framtid. Vårt fokus ligger alltid att hitta den bästa hållbara- och långsiktiga lösningen för våra kunder.